Welkom
Massages
Sabai olie
Foto’s
Informatie
Tarieven
Contact
 
 
 

Waarom massage?

Iets over mezelf

  Ervaringen van clienten
 
 
 
 
 
 
 
Waarom Massage?
 

Massage is een weldaad voor lichaam en geest. Bovendien heeft ieder mens de basisbehoefte om liefdevol aangeraakt te worden. Wat opvalt zijn de resultaten die bereikt kunnen worden met aanraking: mensen voelen zich vaak energieker, meer ontspannen, hebben minder pijn en kunnen beter in hun vel komen te zitten.
Dus kan de conclusie getrokken worden dat aanraking een waardevol middel is om gezond te blijven of gezondheid te herwinnen. Al in de oudheid was men zich bewust van de helende kracht van aanraking en massage. In alle bekende culturen en bij alle volkeren werd en wordt massage in diverse vormen toegepast om gezondheid en welzijn te bevorderen.

 

'de helende aanraking'

Zeker in deze hectische en drukke maatschappij heeft iedereen wel eens het gevoel dat de balans om welke reden dan ook even weg is. Dan is het tijd om even naar jezelf te luisteren. Wie dat van tijd tot tijd doet, staat evenwichtiger in het leven.

Maar het is ook:
• een cadeautje aan jezelf
• een oase van rust ervaren
• communicatie zonder woorden
• een oeroude vorm van helende aanraking
• jezelf laten verwennen
• diepe ontspanning voelen
• (weer) in contact met jezelf komen

Wat is het fysieke effect van ontspanningsmassage?
De massage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de stofwisseling van de spieren. Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. chronische vermoeidheid, stijve rug en nek, spanningshoofdpijn, slaapproblemen) worden verzacht. Een volledige ontspanningsmassage ontspant de spieren en maakt pezen en gewrichten soepeler, stimuleert de werking van het lymfestelsel waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten.

Tevens kom je met een ontspannen lichaam, geestelijk makkelijker tot rust. Waardoor de negatieve stress en lichamelijke klachten doorbroken kunnen worden.
 

 

Quotes

“Een massage ondergaan is een aangename gebeurtenis waarbij de beleving, het voelen centraal staat. Mensen die niet genoeg worden aangeraakt, komen emotioneel tekort. We hebben het nodig aan te raken en aangeraakt te worden om ons veilig en tevreden te voelen, en te voelen dat anderen ons nodig hebben. Massage is een therapeutische manier van aanraken. Het is een uitstekende methode om de ontspannende, stimulerende en emotioneel bevredigende kracht van de aanraking in ons leven terug te brengen."
Bronvermelding: Dries, J., Massagetherapie in de complementaire gezondheidszorg, Arinus, Genk, 2000 Muyle, M., Aromatherapie, Arinus, Genk, 1995.

"Een aai kan een ram voorkomen": aanraken is goed, aanraken is zinvol. Uit onderzoek van psychologie magazine blijkt dat mensen tegenwoordig voorzichtiger zijn met aanraken dan vroeger: de publiciteit rond kindermisbruik en ongewenste intimiteiten heeft hen voorzichtiger gemaakt. De voordelen van aanraking zijn legio, zegt psychologie magazine: niet alleen stress, ook angst en depressieve symptomen nemen erdoor af. Pijn en agressiviteit nemen af door bijvoorbeeld MASSAGE, terwijl het tegelijk ook goed is voor weerstand, hoge bloeddruk en het leerprestaties bevordert."
Bronvermelding: BN De Stem woensdag 12 oktober 2005.

 

 
Massage praktijk
De Warme Steen
Ootmarsumseweg 226
7666 NC  Fleringen
 
 
Telefoon     06-43753702
E-mail         dewarmesteen@gmail.com
 
 
Copyright © 2012 De Warme Steen
Ontworpen door Joleen