Welkom
Massages
Sabai olie
Foto’s
Informatie
Tarieven
Contact
 
 
 

Hotstone massage

Jadestone massage

Rozenkwarts arrangement

Rebalancing

Oorkaarsen

 
 
 
 
 
Hotstone massage
 
De Hotstone massage is een heerlijke lichaamsbehandeling die een ontspanningsmassage combineert met een Hotstone behandeling; er wordt zowel met de handen als met de stenen gemasseerd. Deze massage heeft een ontspannende en helende werking. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De Hotstone massage verlicht spanningen en kan je nadien veel energie geven.

Werkwijze
Allereerst worden er een flink aantal droge, warme hotstones (basaltstenen) op het lichaam gelegd. Het vulkanisch gesteente, dat door invloed van water en zand door de eeuwen heen glad gepolijst is – en dus zacht aanvoelt, laat je lichaam wennen aan de warmte en geeft een diepe ontspanning. Tijdens een Hotstone massage worden er diverse basaltstenen gebruikt die verschillend zijn van formaat, vorm, gewicht en structuur. Alle stenen komen uit zee, uit schone gebieden met vulkanen en een hoog energieniveau. Ze worden uiteraard, na iedere behandeling, zorgvuldig schoon gemaakt. En daarnaast worden ze regelmatig op energetisch niveau gereinigd, zodat ze schoon en opgeladen zijn. De warmte van de stenen dringt 3 tot 4 cm door in het lichaam, wat de massage zeer weldadig en effectief maakt.
 
Vervolgens wordt het lichaam deel voor deel gemasseerd, met technieken uit de klassieke ontspanningsmassage en lomi lomi (Hawaiiaanse massagetechniek waarbij ook gemasseerd wordt met de onderarmen), met gebruikmaking van warme oliën. Daarna wordt het lichaam verder gemasseerd met de warme stenen en olie. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfestromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte.
Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Hotstone massage is een zeer bijzondere ervaring die ik iedereen kan aanraden, zeker ook de echte koukleumen onder ons.

Hieronder staat een lijstje met aandoeningen waarbij het af te raden is om een Hotstone massage te ondergaan. Mocht er sprake zijn van een aandoening welke hier niet is vermeld, wordt geadviseerd dit eerst te overleggen met de behandeld arts, specialist of therapeut. Bij zwangerschap wordt een Hotstone massage afgeraden.

- ontstekingen en reuma
- besmettelijke huidaandoeningen
- trombose
- kanker
- koorts
- extreme vermoeidheid en uitputting
- hartproblemen
 
 
 
Massage praktijk
De Warme Steen
Ootmarsumseweg 226
7666 NC  Fleringen
 
 
Telefoon     06-43753702
E-mail         dewarmesteen@gmail.com
 
 
Copyright © 2012 De Warme Steen
Ontworpen door Joleen